Consultancy en interim management in de voedingsmiddelenbranche
- Implementeren integrale beheerssystemen voor kwaliteit, voedselveiligheid, milieu.
- Ontwikkelen opleidingsmaterialen en verzorgen van interne bedrijfstrainingen.
- Coördineren en begeleiden audits (intern, klant, leverancier, certificering, NVWA).
- Coördineren ‘continu verbeteren’: procesoptimalisatie, reductie kwaliteitskosten.
- Risicomanagement kwaliteit, voedselveiligheid, food defense en food fraud: beoordelen risico’s en opstellen beheersmaatregelen.
- Wetgeving, contacten onderhouden met autoriteiten.
- Leiding geven aan kwaliteitsafdeling.
- Product-/procesontwikkeling, receptuurbeheer, specificatiebeheer, etikettering.
- Voorzitter / lid HACCP team: verificatie, validatie, change control, food defense.
- Review en update van flowcharts, risicoanalyses, beheersmaatregelen.
- Vereenvoudigen en integreren van bestaande kwaliteitssystemen.
- Implementeren en realiseren certificeringen o.a. FSSC22000, ISO22000, ISO9001, ISO14001, BRC, IFS, Riskplaza-audit+, SKAL, Bio-Suisse, NOP, HACCP, GMP+, Global GAP, Chain of Custody.